Konserthuset stockholm

konserthuset stockholm

Konserthuset Stockholm, Stockholm. 4,8t gillar. Välkommen till en värld av musik. Här presenterar vi varje år hundratals konserter med det. Mitt i Stockholm ligger det blå Konserthuset, hem för Kungliga Filharmonikerna och Nobelprisutdelningen. Huset byggdes och sjuder av musik året om. Konserthuset är ett levande exempel på nyklassicism inom konst och arkitektur, skapat av arkitekten Ivar Tengbom som ville resa ett klassiskt tempel till musikens ära. Stockholms konserthus ligger i kvarteret Konserthuset 2 i Stockholms centrum vid Hötorget i hörnet Kungsgatan och Sveavägen. Byggnaden uppfördes åren – efter ritningar av arkitekt Ivar Tengbom. Konserthuset, som invigdes den 7 april , räknas, tillsammans med ytterligare några byggnader, som ett av de  ‎Bakgrund · ‎Förarbeten · ‎Byggnadsbeskrivning · ‎Verksamhet och.

Konserthuset stockholm - Instagram logos

Tengboms arkitektkontor under ledningen av Ivar Tengboms son arkitekt Anders Tengbom ansvarade för projektet. Konserthuset, som invigdes den 7 april , räknas, tillsammans med ytterligare några byggnader, som ett av de mest framstående exemplen på den svenska talsklassicismen och var en av de första byggnaderna i Sverige särskilt avsedda för orkestermusik. Bland motiven märks konung Erik XIV med sitt typiska skägg och kloliknande fingrar som spelar på en luta. Nu laddar vi om och ses på söndag. Trettonhelg Fredag 5 januari kl

Konserthuset stockholm Video

The Doors Stockholm, Konserthuset September 20 1968 Men det är tvärtom. Värd för årets stora Julkonsert är klorhexidin, manusförfattaren, revyartisten, komikern, skådespelaren och kompositören Claes Eriksson. Utställningen presenteras på fyra skärmar i Konserthusets vestibul. I centrum står österrikiske tonsättaren, sångaren och dirigenten HK Gruber. Den senare svarade även för stuckreliefer i entréhallen, medan taken och pelarna carolin dahlman kapprummen på bottenvåningen och foajéerna på första våningens trappa utformades av Robert Nilsson och Nils Olsson. En fotoutställning i Konserthusets vestibul. Andra vägg- tak- och golvarmaturer av förgyllt trä respektive metall ritades av Robert Hult vid Tengboms arkitektkontor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *